Karate-Do amb Ángel

Què és el Karate?

El karate (空手道, karatedō, camí de la mà buida) és una art marcial que es va desenvolupar a les illes Ryukyu, l’actual Okinawa, Japó. Es va desenvolupar a partir de les arts marcials xineses o del kenpo xinès. En el karate són permesos tant els cops de puny, les puntades, els cops de colze i genoll com els cops amb mà oberta (conegudes com a mans ganivet). En alguns estils a més són permeses les claus, els sistemes de retenció o els cops a punts vitals.

És valorat tant en els aspectes físics com espirituals arribant a representar una filosofia o forma de pensament.

La pràctica d’aquesta disciplina, fa èmfasi en l’important que és per a l’ésser humà aconseguir un equilibri i salut en la vida diària. En un sentit més concret, el karate, es pot interpretar com una tècnica d’autodefensa japonesa, sense armes, tot i que a la nostra escola s’aprenen conceptes bàsics de l’ús del bokken o katana de fusta i nunchaku.

Kata (, o més tradicionalment, ) (literalment: “forma”) és una paraula japonesa que descriu un conjunt de moviments practicats sol o en parella. El terme forma s’utilitza per el correspondent concepte en les arts marcials no japonesas en general.

A més dels beneficis que aporta a la defensa personal, el karate és un exercici físic molt complet per a homes i dones. Això es deu al fet que estimula el funcionament de tots els sistemes del cos, i ajuda a desenvolupant les facultats físiques. La seva pràctica continuada inculca el respecte mutu i el respecte propi, afavorint a l’equilibri personal i el coneixement d’un mateix.

Per a molts professionals, el karate és una pràctica profundament filosòfica. Ensenya els principis ètics i busca tenir un significat espiritual per als seus seguidors. Gichin Funakoshi ( “pare del karate modern) va titular su autobiografia Karate-Do: My Way of Life (Karatedo: La meva forma de viure), en Reconeixement de la natura transformadora de l’estudi del karate. Avui en dia és practica karate per a la autoperfecció, com a aproximació cultural, o com a habilitat de defensa pròpia i esport.

En aquest sentit, aquest art marcial es recomanat especialment per a persones en etapa de formació, perquè ajuda a canalitzar l’agressivitat i estimula la concentració.
Tot i això, no hi ha límit d’edat en la seu aprenentatge com en la pràctica. És de gran utilitat pel que fa a les capacitats coordinatives, flexibilitat, força i resistència.

També s’incorporen a la pràctica regular tècniques de
meditació Mokuso o “meditació del guerrer” que portaran al/la practicant a augmentar i enfatitzar l’autoconeixement i l’autocontrol, essent aquests els pilars essencials d’aquest art.

Cada Divendres